Mayo en remouladesaus vegan :)

Nodig voor de mayo:

Maatbeker

Staafmixer

100 ml zonnebloemolie

100 ml alpro soya cuisine

zout en peper naar smaak

beetje gemalen mosterdzaad

1½ TL mosterd

3 EL citroensap

Image

Je kunt de alpro soya cuisine ook vervangen door sojamelk (ik lust geen sojamelk bahhhh :D) 

Doe alles behalve de zonnebloemolie in de maatbeker en zet de staafmixer aan. Hou  de mixer rustig op de zelfde plek; niet als een gek staan heen en weer bewegen (spetterd alleen maar). Doe nu beetje bij beetje, druppelsgewijs (indien je het geduld kunt opbrengen) de olie bij de mix. Mixen, mixen, mixen e voilá….. klaar. Als je dit hebt gemaakt ga je nooit meer mayo in de winkel kopen.

Image

Image

Voor de remouladesaus:

Doe beetje peterselie en dille (steel kan er zo bij in) bij de mayo en mix even verder. 

Image

Doe de mayo in een kom. Voeg wat gesnipperde uitjes en kleingehakte augurk bij (kapertjes wie lust) en even mengen…. klaar 🙂Image

Volgens mijn lieve Kim smaakt het net als heksenkaas hihi 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s