Pasta puttanesca :)

Wat eten we vandaag? Hoerenpasta!!! Pasta puttanesca.!!!! De oorsprong van dit recept ligt in de hoerenbuurt van het oude Rome. Het verhaal gaat dat de hoeren deze pasta vaak gingen maken, omdat ze tussen de klanten door niet altijd tijd hadden om naar de markt te gaan voor verse ingredienten.

Mijn pasta is zonder ansjovis. Super lekker en veel gezonder 😛

Ik heb paar jaar geleden in Kroatie gehoord dat een zoon zijn oude moeder heeft vermoord met ansjovis. Het was een super hete zomer en het oude vrouwtje had last van hoge bloeddruk en een zwak hart. Haar zoon heeft haar een pot met ansjovis gebracht en de volgende ochtend was zijn overleden en de pot leeg. Hmmm weet niet of het verhaal klopt. Je hoort daar wel vaker van die verhalen….. 😉 maar ik dwaal af….

Image

Dit ben je nodig:

500 g spaghetti (zonder ei)

zout

Voor de saus:

4 eetlepels olijfolie

4 teentjes knoflook 

½ theelepel chilivlokken

¼ noriblad (zeewier/ opgerold en in hele dunne reepjes gesneden)

Image

 

2 blikjes gepelde tomaten

½ blik water (gebruik lege tomatenblik)

3 eetlepel kappertjes

½ blik zwarte olijven

1 eetlepel gedroogde oregano

scheutje witte wijn

2 theelepels suiker

1 eetlepel tamari of sojasaus

zout en peper

beetje peterselie

Image

Het belangrijkste is de knoflook fijn te hakken en samen met de chilivlokken en noriblad voorzichtig aan te fruiten in de olijfolie. De knoflook mag niet bruin worden. Dan doe je de gepelde tomaten met het water en de rest van de ingredienten in de pan. Laat het ca.15 min. inkoken tot saus. In de tussentijd kook je de spaghetti. De gekookte spaghetti meteen bij de pastasaus doen. Even roeren en klaar….buon appetito!!!

Tip: pasta samen met vers stockbrood eten. Weet je zeker dat geen pastasaus in je bord overblijft 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s