Op een bedje van rode linzen…. :)

Heb je geen zin in aardappels of rijst? Kook dan een keertje rode lezen als bijgerecht. Los van het feit dat ze er mooi uitzien en lekker zijn…. ze zijn gezond en snel klaar. Je hoeft ze niet over nacht te weken zoals sommige andere peulvruchten.

Image

Β 

Voor ca. 4 personen:

400 g rode linzen

1 laurierblad

zou en peper

4 eetlepels edelgistvlokken !!!!!!!

beetje margarineΒ 

Het is heel simpel: rode linzen in een pan met water koken (gaat ook wat moeilijk zonder water :P) Ohh ja, zout en het laurierblad in het kookwater doen. De linzen moeten beetgaar zijn, dan zijn ze klaar. Ze hoeven maar paar minuten te koken dus proef af en toe of ze klaar zijn. Als ze te lang koken worden ze papperig. Als ze klaar zijn: water afgieten en de linzen in een kom doen. Nu zout en peper naar smaak toevoegen en een beetje margarine. Dan…. tadaaa… het belangrijkste ingredient: de edelgistvlokken. Niet vergeten om deze door je linzen te roeren. Zijn maken het verschil tussen “mehhh” en “hmmmmm”

Eer smakelijk πŸ™‚Β 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s