Volkorencrackers :)

2014-01-15 20.10.26 (1)

Afbeelding

Recept:

100 g volkorenbloem

50 g havermout-vlokken

30 g pittenmix (pitten naar keuze)

4 eetlepels olijfolie

1/2 theelepel zout

1 theelepel bakpoeder

1 eetlepel gebroken lijnzaad

1 eetlepel chiazaad

5 eetlepels water

50 ml water

Doe het lijnzaad en het chiazaad in een kopje, voeg 5 eetlepels water toe en laat even staan.

Doe de havermout- vlokken samen met de pitten in een mixer en maal ze iets fijner (zet de mixer voor paar tellen aan… klaar)

Pak een kom . Doe alle ingredienten in de kom en maak er een deeg van. Het deeg moet nog beetje plakkerig zijn. Zet de kom met het deeg 15 minuten in de koelkast.
20140115_190821 (1)
Haal het deeg na 15 minuten uit de koelkast en plaats het op een bakplaat bedekt met een vel bakpapier. Bestrooi de bovenkant van het deeg met wat volkorenbloem en rol uit met een deegroller. Rol het deeg zo dun mogelijk uit.

20140115_191827 Plaats de bakplaat in de oven en bak op 200 graden ca. 20 minuten en klaar zijn je crackers πŸ™‚

IMG_20140115_201205 (1)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s