Torta sbrisolona with a twist :)

Dit is een taartrecept uit Italie. Sbrisolona betekend kruimelig 🙂 Het is dus een kruimelige taart….. na, meer een soort cake die je prima in de koffie kunt dippen of in je thee. Eerst maar het recept voor de sbrisolona…. en dan de twist 🙂

Dit ben je nodig:

200 g bloem

200 g maisbloem (polenta)

100 g gemalen amandelen

snufje zout

200 g suiker

200 g margarine

100 g sojayoghurt

beetje citroenrasp

Okey en nu twist no.1: 1 theelepel baking soda en 1 theelepel bakpoeder

Je hoef het niet in te doen want officieel hoort het er niet in maar ik heb een lichte fobie voor gebak zonder bakpoeder of baking soda. Ik krijg het niet over mijn hart om het deeg zonder rijsmiddel in de oven te schuiven. Maar dit gezegd, het is nu wel duidelijk dat mijn torta sbrisolona ook kruimelig is, maar dan anders kruimelig, fluffy kruimelig…. en oh zo lekker 😛

Image

Maar ik dwaal weer af….. alles mengen, in een cakevorm doen en ca. 45 minuten op 170 graden bakken en dan gaan we verder naar twist no.2!!!!

Image

Twist no.2: druppel wat rozenwater over de nog warme taart 🙂

Laat dan afkoelen en bestrooi met poedersuiker, 

Bij ons thuis heeft de taart geen tijd om af te koelen. Eet smakelijk!!!

Image

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s