Vegan risotto bianco met kastanjechampignons :)

Afbeelding

Voor de risotto bianco ben je nodig:

1 uitje

stukje bleekselderij

knoflookteentje

olijfolie 

ca. 100 g risottorijst per persoon

 witte wijn

groente boullion  

klontje plantaardige margarine

2 eetlepels edelgist vlokken i.p.v. parmezaanse kaas

 kastanjechampignons

Als je niet weet hoe je risotto maakt kan je het beste iemand vragen om het je te laten zien of je kijkt op you tube. Ik vervang de roomboter door margarine en de kaas door edelgist vlokken. Deze risotto bianco is een basisrecept voor risotto. Ik heb de laatste paar minuten kastanjechampignons toegevoegd.

Snipper een uitje en een stukje bleekselderij fijn, Ik doe er ook een knoflookteentje bij. Fruit de groente aan in olijfolie en doe de risottorijst erbij. Fruit alles samen even aan en giet af met witte wijn. Blijf roeren 🙂 Voeg er nu beetje bij beetje warme groentebouillion toe. Blijf roeren 🙂 Blijf bij de pan totdat de rijst klaar is; blijf roeren 🙂 Regelmatig bouillion toevoegen en de rijst blijven roeren. Als de deurbel gaat, niet naar de deur gaan. Geen telefoon opnemen…. nee…. roeren!!! Als de risottorijst nog klein beetje beetgaar is is hij klaar. Zout en peper naar smaak toevoegen, klontje margarine en beetje edelgist vlokken doorheen roeren. De risotto moet vloeibaar zijn dan is hij perfect. Ik heb toen de rijst bijna klaar was kastanjechampignons toegevoegd aan de risotto.

Afbeelding

Lekker met stokbrood of ciabatta en een glasje wijn 🙂 Eet smakelijk!!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s