Caponata alla Siciliana :)

Dit is het perfecte bijgerecht voor zo een druilerige, grijze dag. Caponata is een soort Italiaanse ratatouille. Als ik moet kiezen tussen die twee? Geef mij maar de caponata!!! ๐Ÿ™‚ Elke hap smaakt anders… zoet, zuur, zout… en dat in combinatie met de gestoofde aubergine… hemels lekker! Je kunt de caponata op lekker vers brood doen of met pasta, polenta, rijst…. eten. Warm of koud, waar je zin in hebt ๐Ÿ™‚ Je kan het ook een dag van tevoren klaar maken, want de volgende dag smaakt het nog beter.

Afbeelding

Afbeelding

Wat is het geheim van een lekkere caponata? De auberginestukjes moeten niet te klein gesneden zijn en je moet ze goed stoven tot dat de aubergine zacht is. Niet beetgaar ๐Ÿ˜ฆ no, no. Als de aubergine niet boterzacht is eet je aubergine 1x en nooit weer!

Afbeelding

Voor de caponata ben je nodig:

1 aubergine

2 uien

2 stengels bleekselderij

3 teentjes knoflook

1 rode paprika

2 eetlepels kappertjes

handvol groene olijven

oregano, peterselie, zout en peper naar smaak

2 eetlepels azijn

1 eetlepel suiker

1 blik gepelde tomaten

100 ml tomato frito ย of tomatensap

water voor het stoven

ca. 150 ml olijfolie

Zo maak je het:

Snij de aubergine in grote blokjes, doe ze in een kom met koud water. Ze drijven omhoog, dus leg je een bord op de aubergine blokjes en verzwaar het bord met het blikje gepelde tomaten en laat staan ๐Ÿ™‚ zie foto

Afbeelding

ย 

Ze zeggen dat aubergines tegenwoordig gekweekt worden zonder de bittere smaak maar ik doe ze altijd van tevoren in een waterbadje…. voor de zekerheid.

Afbeelding

Nu pak je een grote pan. Doe de olijfolie in de pan, samen met de gesnipperde uit en gesnipperde rode paprika en fruit een paar minuten op zacht vuur aan. Snij de bleekselderij en knoflook fijn en doe in de pan. Haal de aubergine blokjes uit het water en doe in de pan. Fruit alles enkele minuten aan. Blijf roeren zodat niets aanbrand. Nu doe je de gepelde tomaten en de tomatensap erbij. Samen met de kruiden, zout, peper, azijn en suiker. De kappertjes en de olijven kunnen er nu ook in. Giet een beetje water erbij en blijf af en toe roeren en water bij gieten. Laat alles lekker samen stoven tot dat je met een vork makkelijk in de stukjes aubergine kan prikken. Als de aubergine blokjes zacht zijn is de caponata klaar. Eet smakelijk!!!!

Afbeelding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s