Vegan mozzarella-tje :)

Afbeelding

 

Deze “mozzarella” is geschikt voor pizza’s en ovenschotels 🙂 

Dit ben je nodig:

2 eetlepels aardappelzetmeel

6 eetlepels amandelmelk

1 eetlepel zonnebloemolie

1 eetlepel rice whip

1 theelepel citroensap

beetje zout

3 eetlepels sojayoghurt

Zo maak je het:

Doe het aardappelzetmeel met de amandelmelk, de olie en de rice whip in een pannetje.

Afbeelding

 

Op zacht vuur goed blijven roeren totdat je een dik papje krijgt. Haal het van het vuur en doe de sojayoghurt, citroensap en beetje zout bij.

Zet het weer op het vuur en nu goed kloppen totdat alles is vermengd en er geen klonten in zitten. Pak dan een pollepel en ga het mengsel  ca. 10 minuten blijven roeren op zacht vuur.

Afbeelding

Haal de pan van het vuur en laat klein beetje afkoelen. Pak een schaaltje en vet in met een beetje zonnebloemolie. Doe beetje olie op je handen en pak je “mozzarella” uit de pan. Maak er een bolletje van en zet in het schaaltje. Dek af met folie en zet ca. 12 uur in de koelkast. Dan is je mozzarella klaar voor gebruik 🙂

Afbeelding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s