Witbrood delux :)

Afbeelding

Afbeelding

 Dit ben je nodig voor het brood:

600 g bloem

1 zakje gist (7 g)

3 eetlepels zonnebloemolie

2 theelepels zout

2 eetlepels suiker

½ (senseo)kopje warm water

2 (senseo)kopjes warme amandelmelk

Zo maak je het:

Doe het bloem in een grote kom en maak er een kuiltje in. Doe in het kuiltje de gist en suiker. Giet het warme water voorzichtig in het kuiltje en laat paar minuten staan. Voeg het zout en de olie aan de buitenste rand van het bloem toe zodat het niet in contact komt met de gist.

Warm de amandelmelk op en voeg bij de rest. Kneed er een soepele brooddeeg van. Dek af met een vochtig doekje en laat staan totdat het deeg in omvang verdubbeld.

Afbeelding

 

Als het brooddeeg gerezen is kneed je het nog een keer door en laat het weer rijzen. 

Daarna vorm je het brood en zet het op een bebloemd bakblik.

Afbeelding

Afbeelding

Nu maak je de topping voor het brood.

Voor de topping ben je nodig:

1 zakje gist

1 1/3 (senseo)kopje warm water

½ theelepel zout

1 kopje rijstebloem

1 eetlepel suiker

Doe alles in een kommetje en roer tot een papje. Laat 15 minuten staan. Bedek de bovenlaag van het brood met het papje. Je kunt het beste je handen gebruiken 🙂

Afbeelding

Afbeelding

Bak het brood op 180 graden ca. 1 uur.

Afbeelding

Afbeelding

Eet smakelijk!!!!! 🙂

.

Advertenties

2 gedachtes over “Witbrood delux :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s