Zelfgemaakte seitan :)

Ik was vandaag een dagje vrij dus had alle tijd om zelf seitan te maken. Echt de moeite waard. Mijn diepvries is weer bijgevuld met seitan- blokjes, seitan- gehakt en heerlijke seitan- saucijzen met als bonus lekkere bouillon ๐Ÿ™‚

Afbeelding

ย Afbeelding

Voor de seitan ben je nodig:

1 grote mok (ca 200 cc)

1 mok tarwegluten

3 eetlepels edelgist vlokken

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel uienpoeder

2/3 mok koude tuinkruiden- bouillonย 

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel zonnebloemolie

Zo maak je het:

Doe alle droge ingrediรฉnten in een kom en alle vloeibare ingrediรฉnten in een beker. Giet de vloeibare ingrediรฉnten bij de droge. Kneed alles samen tot een deeg. Blijf paar minuten kneden.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Rol het deeg een beetje uit en snij in blokjes.

Afbeelding

In de tussentijd maak je de bouillon.

Voor de bouillon ben je nodig:

3 l water

2 eetlepels tuinkruidenbouillon- poeder

2 eetlepels sojasaus

1 theelepel misopasta

Breng de bouillon aan de kook en zet meteen het vuur zo zacht mogelijk; dat het haast niet kookt. Doe nu de seitan- blokjes in de bouillon en laat ze in de bouillon 1 uur sudderen.

Afbeelding

Afbeelding

ย 

Na een uur is de seitan klaar. De overgebleven bouillon is ook super lekker, dus niet weggooien!!!

ย 

ย 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s