Griesmeel-rijstebloem balletjezzzzz :)

Afbeelding

Β 

Voor de balletjes ben je nodig:

(senseo kopje)

2 kopjes amandelmelk

snufje zout

2/3 kopje griesmeel

4 eetlepels suiker

1 kopje rijstebloem

2 eetlepels kokosolie

1 kopje gemalen noten (ik heb hazelnoten en cashewnoten gebruikt)

Voor de afwerking:

1 eetlepel rode voedselkleurstof

beetje geraspte kokos

1/2 eetlepel cacaopoeder

beetje grof kaneelsuiker

Zo maak je het:

Doe de amandelmelk samen met de suiker, snufje zout en griesmeel in een pannetje en breng aan de kook. Laat 2 min. zacht pruttelen en haal van het vuur. Doe in een kom. In de nog warme massa voeg je de rijstebloem en kokosolie toe. Goed doorroeren en de gemalen noten er bij doen. Alles goed vermengen.

Afbeelding

Nu verdeel je het beslag. In de ene helft doe je rode voedselkleurstof. Maak er balletjes van en rol ze door de geraspte kokos.

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

In de andere helft doe je de cacaopoeder. De choco- balletjes rol je door de kaneelsuiker.

AfbeeldingAfbeelding

Zet alles min. 1 uur in de koelkast…… Klaaaarrrrr πŸ™‚

Β 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s