Pasta Alfredo :)

Afbeelding

Dit is momenteel één van mijn favorieten. Deze pastasaus is heerlijk….. romig …. umami. Deze pasta valt bij mij onder het kopje soul food 🙂

Dit ben je nodig:

1 pak pasta (ik heb spaghetti gebruikt)

 

300 g gekookte bloemkoolroosjes 

50 g geweekte cashewnoten

100 ml kookvocht (bloemkool water)

 

100 ml amandelmelk

1 eetlepel kokosolie

1 eetlepel azijn

1 theelepel misopasta

½ theelepel suiker

½ theelepel knoflookpoeder

 

2½ eetlepels edelgist vlokken

zout en peper naar smaak

Zo maak je de saus:

Kook de bloemkoolroosjes. Doe de  gekookte bloemkool samen met 100 ml kookvocht en 50 g cashewnoten in de blender en mix tot een romige saus. Je kunt ook een staafmixer gebruiken. Zet aan de kant.

Afbeelding

 

Doe de melk, azijn, kokosolie, suiker, knoflookpoeder en de miso in een pannetje en warm op totdat de kokosolie en de miso zijn opgelost.

AfbeeldingAfbeelding

Roer nu de bloemkool- cashewnoten puree door de saus en haal van het vuur. Roer de edelgist vlokken door de saus en breng op smaak met zout en peper.

AfbeeldingAfbeelding

Kook de pasta al dente en roer door de saus en klaar is je superyummy pasta “Alfredo”

Afbeelding

Eet smakelijk!!!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s