Burek; börek no.1 :)

Burek of börek is een deeggerecht dat gemaakt wordt in veel landen die ooit hebben behoord tot het Ottomaanse Rijk….

http://nl.wikipedia.org/wiki/B%C3%B6rek

Burek/ börek met courgette, wortel en pompoen….. hmmmmmm

Afbeelding

Dit ben je nodig:

1 pak filodeegvellen

150 g geraspte pompoen

150 g geraspte wortel

300 g geraspte courgette

500 g tofu- vervanger

https://vegamel.wordpress.com/2014/02/19/tofu-vervanger/

2 theelepels knoflookpoeder

1 theelepel paprikapoeder

3 eetlepels edelgist vlokken

beetje gemalen nootmuskaat

zout & peper

1 (senseo)kopje sojayoghurt

½ kopje zonnebloemolie

Ook ben je nog nodig:

mengsel van olie, water & amandelmelk om de filodeegvellen in te smeren

Zo maak je het:

Doe alle ingrediénten behalve de filodeeg en de olie, water & amandelmelk in een grote kom. Meng alles goed door elkaar.

AfbeeldingAfbeelding

Doe in een klein kommetje beetje water, een scheut amandelmelk en en scheut olie.

Afbeelding

 

Nu pak je een ovenvorm en vet deze in met beetje olie. Doe er een vel filodeeg in, smeer in met het melk/water/olie mengsel en verdeel beetje van de vulling over het filodeeg. Leg over de vulling weer een vel filodeeg, Vet in, doe de vulling overheen en herhaal de handeling totdat de ingrediénten op zijn. 

Afbeelding

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Bak in de oven op 160 graden voor 20 minuten. Haal uit de oven en smeer weer in. Bak verder 15 minuten op 160 graden. Haal uit de oven en smeer in. Bak nu af op 180 graden voor 20 minuten 🙂

AfbeeldingAfbeelding

Eet smakelijk!!!!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s