Kastanje purée :)

Afbeelding

 

Tamme kastanjes….. herfst…. kerstmenu…. kan wel, zal wel….. maar dan moet je ze maar net tegen komen. Maar wat gebeurt mij? Het is een heerlijke “lentedag” en ik loop de Toko binnen en zie tamme kastanjes liggen 😀 Mijn hersenen beginnen meteen: kastanje-purée, kastanje- créme, kastanje- smoothie; taart, cake, cupcakes, ijs…… yesssss

Ik begin met de kastanje purée, want die kan ik als basis gebruiken. 

Voor de kastanje purée ben je nodig:

1 kg kastanjes

1 vanillestokje

300 ml (ongezoete) amandelmelk

Kerf een kruisje in elke kastanje. Rooster de kastanjes op 200 graden een ½ uur in de oven. Pel de kastanjes en doe ze in een pan samen met de amandelmelk en het uitgeschrapte vanillestokje. Breng voorzichtig aan de kook. Laat 2 á 3 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur en verwijder het vanillestokje. Pureer de kastanjes. Nu heb je een lekkere kastanjepuree die je verder kunt verwerken. Je kan de purée ook invriezen.

Afbeelding

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

De kastanjeschillen niet weggooien. Doe ze in een pan met 1 l water en breng aan de kook. Laat paar minuten koken en haal van het vuur. Laat afkoelen en giet door een zeef. Het kastanjewater kan je gebruiken om je haar mee te spoelen 🙂

AfbeeldingAfbeelding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s