Mahalabiya :)

Dit is een egyptische melkpudding. Hij wordt van volle melk gemaakt. Daar ik amandelmelk gebruik en deze niet zo vet is, doe ik er ook kokosmelk bij. 

Dit ben je nodig voor 4 puddinkjes:

3 (senseo)kopjes ongezoete amandelmelk

1 kopje kokosmelk

½ kopje maizena

½ kopje suiker

beetje vanillearoma

1- 3 eetlepel oranjebloesemwater (of rozenwater)

Kijk wat je zelf lekker vind 

pistachenoten

fruit naar keuze (optioneel)

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

AfbeeldingAfbeelding

 

Zo maak je het:

Doe de amandelmelk en kokosmelk in een pannetje. Doe de maizena in een kopje en roer iets van de melk door de maizena totdat je een kloddervrij papje hebt. Zet de melk op het vuur. Voeg er beetje vanillearoma toe en het oranjebloesem water. Als de melk beetje opgewarmd is roer je het maizena papje door de melk. Nu goed blijven roeren totdat de melk begint te koken. Draai het vuur zacht en blijf nog paar minuten goed roeren. De mahalabiya is klaar. Giet de pudding in kommetjes en laat afkoelen. Doe er wat gehakte pistachenoten overheen. Klaar….. Eet smakelijk 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s