Maaltijdsoep met griesmeel- knödel :)

Afbeelding

 

Dit is een heel lekker soepje. De knödel maken het soepje “niet alledaags”. In feite staat de soep op de 2e plaats. Maak een soep die je lekker vind en doe de griesmeel- knödel in en je hebt een feestelijke, speciale soep.

Voor dit soepje ben je nodig:

flinke scheut olijfolie

1 fijngesnipperde ui

1 grote knoflookteen

2 wortels in plakken gesneden

3 snijbonen in reepjes gesneden

1 kopje boerenkool

½ kopje rode linzen

1 kopje gekookte kikkererwten

1 liter bouillon naar keuze

1 eetlepel tomatenpurée

zout & peper naar smaak

Voor de griesmeel- knödel ben je nodig:

2 eetlepels griesmeel

2 eetlepels bloem

6 eetlepels water

zout & verse gesnipperde kruiden

Zo maak je het:

Fruit de ui, knoflook en wortels aan in de olijfolie. Giet de bouillon bij en voeg de rest van de soep- ingredienten toe. Kook het soepje.

Afbeelding

 

Roer in de tussentijd de ingredienten van de griesmeel- knödels tot een kloddervrij papje.

Afbeelding

 

Als de soep gekookt is doe je een beetje beslag op een eetlepel en dan in de soep. Lepel het beslag in de soep totdat je het beslag hebt op gemaakt. Laat zachtjes koken. Als de knödels gaar zijn komen ze naar boven drijven. 

Eet smakelijk 🙂

Afbeelding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s