Geroosterde kikkererwten :)

Afbeelding

Geroosterde kikkererwten zijn een super snack: lekker en gezond. Je kan ze door de salade doen of als borrelsnack eten. Door de marinade te veranderen geeft je ze elke keer een andere smaak. Dit is 1 van mijn favoriete marinades 🙂

Dit ben je nodig:

250 g gekookte kikkererwten (liever niet uit een blik)

Voor de marinade:

3 eetlepels edelgist vlokken

2 eetlepels olie

1 eetlepel sojasaus

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel uienpoeder

½ theelepel knoflookpoeder

1 theelepel tomatenpuree

zout & peper

2 theelepels dragon

Zo maak je het:

Doe de kikkererwten in een kom of bord samen met 2 eetlepels edelgist vlokken. Meng door elkaar.

Doe in een kleine kom de olie, sojasaus, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, tomatenpuree en peper. Meng tot een marinade en verdeel over de kikkererwten. Meng goed door elkaar. Plaats de kikkererwten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster ze op 200 graden voor 20 min. Haal ze na 20 min. uit de oven en proef éen. Bestrooi de kikkererwten met de gedroogde dragon en indien nodig met een beetje zout. Meng goed door elkaar en doe weer voor 10 á 15 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en bestrooi met 1 eetlepel edelgist vlokken en laat afkoelen. Voilá….. je snackje is klaar 🙂

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s