Ciabatta :)

Afbeelding

 

Als je deze ciabatta hebt gemaakt ga je nooooiiiit meer ciabatta kopen 🙂 Heel makkelijk zelf te maken. Je hoef het deeg niet eens te kneden. Het enige wat je moet hebben is geduld, want het deeg moet lang rijzen….. maar dan heb je ook wat…… superlekkercrunchyvanbuitenenfluffyvanbinnenciabatta 🙂

Dit ben je nodig:

4 (senseo)kopjes bloem

½ kopje tarwegluten

1 zakje drooge gist

2 theelepels zout

2 kopjes warm water

Zo maak je het:

Doe alles in een kom, pak een pollepel en roer tot een deeg. Niet met je handen aan zitten. Dek het deeg af en laat minimaal 10 uur staan (10-18 uur) Je deeg ziet naar 10 uur zo uit:

Afbeelding

Pak een pollepel en sla de randen van het deeg naar beneden totdat je weer een deegbal hebt.

Afbeelding

Bedek een bakblik met bakpapier en verplaats het deeg met behulp van de pollepel naar het bakblik.

Afbeelding

Bestuif het deeg met bloem en vorm voorzichtig met je handen het brood. Het moet een vrij plat brood zijn. Dek af met een schoon keukendoek en laat 1 á 2 u rusten. Het deeg loopt nog een beetje uit. Dat hoort zo. 

Afbeelding

Bak op 200 graden ca. 40 minuten…. klaar 🙂

Afbeelding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s