Vegan pizza kaas :)

Deze vegane pizza kaas is snel en makkelijk te maken. Je moet hem wel paar uurtjes (of een dag) van tevoren maken zodat hij wat kan opstijven in de koelkast.

Afbeelding

 

Dit ben je nodig:

2 eetlepels aardappelzetmeel

6 eetlepels amandelmelk

1 eetlepel zonnebloemolie

snufje curcuma (geelwortel)

zout & peper 

1 theelepel limoensap

½ theelepel mosterd

4 eetlepels sojayoghurt

2 eetlepel edelgistvlokken

Zo maak je het:

Doe het aardappelzetmeel met de amandelmelk, de olie, curcuma en mosterd in een pannetje.

Op zacht vuur goed blijven roeren totdat je een dik papje krijgt. Haal het van het vuur en doe de sojayoghurt, limoensap en de edelgistvlokken bij. Breng op smaak met zout & peper.

Zet het weer op het vuur en nu goed kloppen totdat alles is vermengd en er geen klonten in zitten. Pak dan een pollepel en ga het mengsel  ca. 10 minuten blijven roeren op zacht vuur.

Haal de pan van het vuur en laat klein beetje afkoelen. Pak een schaaltje en vet in met een beetje zonnebloemolie. Doe het mengsel in de schaal, dek af met folie en bewaar in de koelkast tot gebruik. 

AfbeeldingAfbeelding

 

Als het kaasje is afgekoeld kan je het makkelijk in stukjes snijden en over je pizza verdelen. 

Afbeelding

 

 Nu je pizza nog afbakken en …klaar 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s