Romige linzen- citroen soep :)

AfbeeldingAfbeelding

Voor 2-3 personen

Dit ben je nodig:

scheutje olijfolie

1 gesnipperde ui

2 fijngehakte teentjes knoflook 

½ theelepel korianderzaad 

½ theelepel komijnzaad

1 (senseo) kopje linzen

800 ml water

1 eetlepel tuinkruidenbouillon

gemalen peper

¾ kopje tarly

1/3 kopje citroensap

2 klontjes suiker

½ kopje sojaroom

verse koriander 

beetje citroenrasp

Zo maak je het:

Verhit de olie in de pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak het mengsel glazig. Voeg de specerijen en de linzen toe. Bak alles even aan. Giet het water in de pan en voeg het bouillonpoeder toe. Breng aan de kook en zet het vuur zachter. Voeg de citroensap, de suikerklontjes, de tarly en een beetje peper toe. Kook op zacht vuur de linzen en de tarly gaar. Haal van het vuur. Pureer de soep een paar tellen (zodat de soep een beetje bind) Voeg op het laatst de room toe. 

Doe de soep in een kom en serveer met grof gehakte koriander en beetje citroenrasp. Eet smakelijk 🙂

 

Advertenties

Een gedachte over “Romige linzen- citroen soep :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s