Groentestoofpotje :)

Afbeelding

Dit is een makkelijk recept om verschillende groente te combineren en er iets lekkers van te maken.

De basisingrediénten blijven hetzelfde. Met de groente kan je varieéren, afhankelijk van wat je op dat moment in huis hebt.

De basisingrediénten zijn ui, knoflook, gember, citroengras, bouillon, tomatenpuree en kokosmelk. Ik heb vandaag pompoen, spitskool en worteltjes gebruikt.

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Dit ben je nodig:

1 ui

3 knoflookteentjes

stukje gember van een paar centimeter (hoeveel je lekker vind)

½ pompoen

½ spitskool

6 kleine worteltjes

1 stengel citroengras

100 ml water

½ blikje kokosmelk

1 theelepel tomatenpuree

1 eetlepel tuinkruiden bouillonpoeder 

1 theelepel sojasaus

chilipoeder naar smaak

scheut zonnebloemolie

Zo maak je het:

Pak en pan en doe er een scheut zonnebloemolie in. Snipper de ui, knoflook en gember fijn, doe in de pan en zet aan de kant.

Maak de groente schoon en snij in stukken, repen….. of laat ze heel, bijv. doperwten hihi

Fruit het ui, knoflook, gembermengsel aan. Let op dat het niet aanbrand. Voeg de tomatenpuree toe en fruit even mee. Doe de groenten in de pan en fruit alles even aan. Pak de stengel citroengras en sla een paar keer flink met een pan erop, tot dat de stengel geplet is en voeg toe bij de rest. Giet nu het water bij en de kokosmelk. Voeg de tuinkruiden bouillonpoeder toe en een beetje chilipoeder. Laat de groente op zacht vuur gaar stoven. Voeg op het laatst moment een beetje sojasaus toe en haal het citroengras er uit…. klaar. Lekker en simpel… gaat goed met rijst of couscous. Eet smakelijk. 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s