Vega gehakt met ras el hanout :)

IMG_20140517_171431
IMG_20140517_171343

Ras el hanout is een van mijn favoriete specerijen melanges. Ohh wat ruikt dat spul lekker:) 

Voor dit gerecht ben je nodig:

2 uien

4 knoflooktenen

1 eetlepel tomatenpuree

1 kleine spitskool (in reepje gesneden) 

1 pakje vegetarisch gehakt

gedroogde abrikozen

rozijnen

1 ½ eetlepels (of meer) ras el hanout

1 blik kokosmelk

zout & chilipoeder naar smaak 

scheut olijfolie

beetje citroensap

gesnipperde peterselie

Zo maak je het:

Snipper de uien en knoflook fijn en fruit aan in olijfolie. Doe de tomatenpuree bij het mengsel en fruit even mee. Doe de spitskool in de pan en fruit ook een paar minuten mee. Doe nu vegetarische gehakt en de ras el hanout in de pan. Roer alles goed door elkaar en fruit een paar minuten aan. Als de kruiden goed zijn vermengd voeg je de kokosmelk toe. Eerst een halve blik en later nog iets meer. Het is niet de bedoeling dat alles zwemt in de kokosmelk. Rozijnen en in reepjes gesneden abrikozen ook naar eigen smaak toevoegen. Je kunt ook pruimen gebruiken ipv abrikozen. Laat alles sudderen totdat de spitskool gaar is. Breng nog op smaak met zout, chilipoeder en een beetje citroensap. Roer op het laatste moment beetje gesnipperde peterselie door.

Serveer met couscous of rijst. Eet smakelijk 🙂

IMG_20140517_171525

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s