Citroensorbet :)

When life gives you lemons…. 😀

Het woord sorbet komt oorspronkelijk uit het Arabisch, waar het ‘sap’ of ‘drank’ betekent. Ook bestaat het woord sorbet in het Latijn, waar het ‘hij slurpt’ betekent. Een sorbet is een mengsel van fruit, siroop en bevroren water. In Frankrijk werd sorbet als tussengerecht tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht gegeten. Zo werd de mond ‘gespoeld’ en ‘verfrist’ voor het hoofdgerecht.

Citroensorbet kan je prima zonder ijsmachine maken. Het is heel makkelijk …. maar het kost tijd. Je moet er op tijd mee beginnen 🙂

Dit ben je nodig:
400 ml water
2 onbespoten citroenen
150g suiker

Zo maak je het:
Was de citroenen en haal de schil van 1 citroen af met een dunschiller. Doe samen met het water en de suiker in een pan en breng aan de kook. Pers in de tussentijd de citroenen. Haal de pan van het vuur zodra het water kookt en haal de citroenschillen uit het water. Giet de citroensap in het suikerwatermengsel en laat afkoelen. Vries in voor een uur. Haal uit de diepvries en klop het mengsel op met een staafmixer. Vries weer in voor een uur en klop weer op. Hethaal dit 3 a 4 keer. Vlak voor gebruik nog een keer opkloppen …. en klaar 🙂

IMG_20140710_132440
IMG_20140710_132851

Wat zei ik ook al weer?? Geduld?!? Daar gaat mijn koelkast op super. Geduld… moet ik aan werken… elke dag op nieuw… ohmmm

IMG_20140710_142258

een weer wachten…. 😛

IMG_20140710_220055

IMG_20140710_220128

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s