Zoete aardappel- paprika soep met ras el hanout :)

Het is even wennen. Ik ben al een paar dagen alleen thuis met m’n hond. Iets wat ik niet vaak mee maak. De ontbrekende zieltjes van ons huishouden hebben zich verspreid over Nederland en Kroatie. Werkend op festivals en vakantie vierend. Het is rustiger in de keuken en ik ben een week niet naar de supermarkt geweest. Dat is ook even wennen 🙂 Vandaag kwam ik in de verleiding om toch maar richting supermarkt te sloffen maar ben uiteindelijk de voorraadkast ingedoken. Het resultaat: een overheerlijke soep van zoete aardappels en rode paprika, subtiel gekruid met ras el hanout. Happy days 😀

IMG_20140721_191505

Dit ben je nodig (2 personen)
1 ui
3 teentjes knoflook
scheut olijfolie
1 rode paprika
1 grote zoete aardappel
1 theelepel ras el hanout
ca. 750 ml water
1 theelepel tomatenpuree
Zout, peper & paprikapoeder

Zo maak je het:
Fruit de gesnipperde ui en knoflook aan in de olijfolie, samen met in blokjes gesneden paprika. Voeg de ras el hanout kruiden toe en fruit mee. Giet af met het water. Voeg de geschilde en in grote blokjes gesneden zoete aardappel toe en de tomatenpuree. Breng aan de kook. Als de soep kookt zet je het vuur zachter en laat alles pruttelen totdat de aardappelblokjes gaar zijn. Pureer de soep en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder naar smaak. Eet smakelijk!! 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s