Vegan ricotta :)

Deze vegan ricotta is zooooo makkelijk zelf te maken. Het resultaat is een super lekkere, lichte sojakaas. Je kan de kaas verwerken in quiches, gebruiken als basis voor je sladressing, met wat kruiden op-pimpen voor je broodbeleg, gebruiken voor het bakken van cheescakes, bladerdeeghapjes….. zo veel mogelijkheden. Hij is niet zo machtig als notenkaas en lijkt qua structuur op ricotta ๐Ÿ™‚ Zeker het proberen waard.

Dit ben je nodig voor ca. 300g kaas:
1 l ongezoete sojamelk
6 eetlepels appelazijn
1 theelepel zout, mag ook minder
IMG_20141003_102254IMG_20141003_102329IMG_20141003_140303
Zo maak je het:
Breng 1 l sojamelk met het zout aan de kook, haal van het vuur en laat afkoelen. Als de melk lauwwarm is roer je de appelazijn doorheen en laat het mengsel 15 minuten rusten.
Doe een kaasdoek in een kom. Giet het mengsel in het kaasdoek en laat minumaal 4 uur hangen, totdat het vocht uit het mengsel is gezeefd (net als hangop maken). Je kan het ook over nacht laten uitlekken. Na ca. 4 uur is je kaas klaar. Nu kan je de kaas verder op smaak brengen en verwerken ๐Ÿ™‚

Bonus: ik had vandaag geen kaasdoek en kon ook het huis niet uit, want ik zat op iemand te wachten. Dus heb ik tubigrip gebruikt i.p.v. een kaasdoek ๐Ÿ™‚ Een stuk afknippen en aan 1 kant een knoop in doen en dan bijv. in een hoge maatbeker hangen. Werkt prima ๐Ÿ˜›
IMG_20141003_112102

Advertenties

Een gedachte over “Vegan ricotta :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s